Jadłospis
dzień |
śniadanie |
obiad |
podwieczorek |
19.04.2021r poniedziałek |
Pieczywo mieszane z masłem, szynka wiejską , sałatą, pomidorem, kakao, jabłko, woda. |
Zupa pomidorowa z ryżem, brokuł gotowany na parze, makaron z serem, kompot wieloowocowy. |
Chleb z masłem , pastą jajeczną, szczypiorkiem, ogórkiem konserwowym, herbata malinowa. |
A: |
A: |
A: |
|
20.04.2021r wtorek |
Płatki kukurydziane z mlekiem, pieczywo mieszane z masłem schabem pieczonym, sałatą, papryką czerwoną, banan, woda. |
Zupa ogórkowa z ziemniakami, kasza gryczana , gulasz wieprzowy, buraczki ćwikłowe z chrzanem, herbata rumiankowa. |
Zapiekanki z masłem kiełbasą , cebulką, serem żółtym, keczupem, herbata miętowa, jabłko. |
A: |
A: |
||
21.04. 2021r środa |
Chleb z masłem polędwicą sopocką, sałatą, pomidorem, banan, kawa inka, woda. |
Barszcz czerwony z fasolką „Jaś ‘’ ziemniaki z koperkiem, kotlet schabowy, surówka z pekińskiej kapusty z żurawiną i brzoskwinią, kompot z wiśni. |
Chleb z masłem, pastą rybną z pomidorami, ogórkiem kiszonym, herbata z aronii. |
A: |
A: |
A: |
|
22.04.2021r czwartek |
Pieczywo mieszane z masłem, szynką gotowaną, papryką żółtą, kakao, banan, |
Krupnik ryżowy na udku z indyka, ziemniaki z koperkiem, nuggesty , surówka z marchewki i jabłka, herbata z dzikiej róży z maliną. |
Serek waniliowy „Danio”, ciastko kruche, jabłko. |
A: |
A: |
A: |
|
23.04.2021r piątek |
Zacierka na mleku, bulka z masłem, żółtym serem, sałatą, pomidorem, banan, woda. |
Zupa krem z brokuł z grzankami, fasolka szparagowa, placki ziemniaczane ze śmietaną, herbata z cytryną. |
Rogalik maślany z masłem i dżemem, herbata z aronii |
A: |
A: |
A: |
|
26.04.2021r. poniedziałek |
Kasza jaglana na mleku, chleb z masłem i polędwicą sopocka, sałatą, pomidorem, jabłko, kiwi, woda. |
Zupa grochowa na mięsie z ziemniakami, ryba po grecku z ryżem, herbata miętowa z cytryną. |
Pieczywo mieszane z masłem , twarożkiem, herbata malinowa, kalarepka |
A: |
A: |
A: |
|
27.04.2021r. wtorek |
Pieczywo mieszane z masłem i pastą z tuńczyka, szczypiorkiem, ogórkiem kiszonym, herbata miętowa , jabłko. |
Zupa szczawiowa z jajkiem, makaron penne z kurczakiem w sosie śmietankowo – ziołowym, surówka z kiszonej kapusty, marchwi i jabłka, kompot wieloowocowy. |
Budyń bananowy z truskawkami, wafelek |
A: |
A: |
A: |
|
28.04.2021r. środa |
Kanapki z masłem szynką wiejską gotowaną, sałatą, papryką czerwona, kawa inka, jabłko, woda. |
Zupa grysikowa , ziemniaki z koperkiem, kotlet mielony z mięsa drobiowo- wieprzowego, sałatka z ogórka kiszonego , marchwi i jabłka z oliwką z oliwek, herbata z dzikiej róży z maliną. |
Serek homogenizowany, palki kukurydziane, kiwi. |
A: |
A: |
A: |
|
29.04.2021r czwartek |
Pieczywo mieszane z masłem i kiełbasą żywiecką suszoną, sałatą, pomidorem, kakao, jabłko, woda. |
Barszcz biały na kiełbasie z ziemniakami, kasza jęczmienna , polędwica w sosie , surówka z selera konserwowanego z ananasem, herbata malinowa. |
Chleb z masłem, jajkiem, sałatą, pomidorem, herbata z dzikiej róży . |
A: |
A: |
A: |
|
30.04.2021r piątek |
Płatki owsiane z mlekiem, chleb z masłem i pastą rybną , rzodkiewka, herbata miętowa , jabłko. |
Zupa ziemniaczanka, bukiet warzyw gotowany na parze, naleśniki z serem i sosem truskawkowym, kompot z wiśni i śliwek. |
Bułeczka z masłem powidłem, herbata rumiankowa, kiwi. |
A: |
A: |
A: |
Zatwierdziła: dyrektor s. Barbara Olszewska
Kategoria: Jadłospis